Vad vi har spelat | eurogamer.net

By | August 4, 2023

4 augusti 2023

Hallå! Välkommen tillbaka till vår vanliga funktion, där vi har skrivit lite om några av de spel vi har spelat under de senaste dagarna. Den här gången: djur i krig, ordsökningar och inventeringar.

Om du gillar att komma ikapp några av de äldre utgåvorna av What We Been Playing, här är vårt arkiv.

squaredle, webbläsare

Hej, jag har en!

Jag är beroende av Squaredle. Det är ett annat ordbaserat webbspel, någonstans mellan en ordsökning och Wordle. Faktum är att det kanske är mer som Boggle, nu när jag tänker efter.

Varje dag får du ett rutnät med bokstäver och du måste hitta alla dolda ord genom att koppla ihop bokstäverna. Ord måste vara mer än fyra bokstäver långa, och ju längre ordet är, desto fler poäng får du. Det är så enkelt. Och, som med alla bedrägligt enkla saker, är det otroligt svårt att lägga ifrån sig.

Jag tillbringade många nätter med att revidera min Squardle i ett försök att slutföra mitt rutnät (poet och visste inte det) innan min man slutförde sitt. Ibland har jag bara några ord kvar, men av någon anledning är jag helt stum. När det händer börjar jag stränga ihop bokstäver vilt, i hopp om att de Scrabble-liknande gudarna ler ner mot mig och att jag på något sätt ska lyckas gissa ett ord från kaoset.

Squaredle kommer bekvämt med en liten ordboksliknande funktion, så när du hittar ett ord i rutnätet har du möjlighet att upptäcka dess betydelse genom att trycka på en ikon som visas. Detta visade sig vara ganska användbart. Till exempel vet jag nu vad en aigret är (det är en lång fjäder som bärs på en hatt eller ett smycke). Digerati är också nu på min radar, tack vare Squaredle.

När jag skriver detta gör jag bra framsteg på dagens rutnät, så jag lämnar dig här för nu. Du förstår, jag har bara sju ord till att hitta…

– Victoria

Inventeringshjälte, Playdate

En svartvit skärmdump av spelet Inventory Hero for Playdate.  Ett litet actionfönster är omgivet av RPG-statistik och, ännu viktigare, en inventering.

Bildkredit: Panik

Det är ett nöje att återvända till ett av Playdates enklare spel. Inventory Hero är ett fartfyllt RPG som låter din hjälte slåss mot monster och samla föremål, medan du helt enkelt kontrollerar inventeringen. Utrusta föremål (de slits snabbt ut), drick drycker och ät mat för att hålla din HP flytande och bli av med skräpet som fyller dina begränsade lagerplatser.

Detta är en enkel utgångspunkt, men jag är alltid nöjd med smarta rynkor. När jag först spelade det handlade det om kaninerna. Lägg en i ditt lager och de kommer att föröka sig som, ja, kaniner. Det är frenetiskt att bli av med dem.

På den här genomspelningen blev jag dock besatt av läckande drycker. De läcker den HP de ger ju längre du har dem i ditt lager. Eftersom Inventory Hero i allmänhet är ett spel som handlar om att vänta på rätt ögonblick för att distribuera något, är det en rejäl panik i det.

Det är också väldigt intressant. Hur många spel har jag spelat och hur många med potions? Men hittills har jag aldrig stött på en dryck som läckte. Videospel! Det finns alltid något nytt att se.

-Donlan

Iron Tails, Switch


Switchen har fört med sig ny prakt till många indie-PC-spel, och även om jag inte tror att Tails of Iron behöver någon hjälp, ser det helt klart vackert ut på den förtrollade brevlådeskärmen. I det här sidoscrollande actionplattformsspelet spelar du en musprins, Redgi, vars far blodigt störtas av en klan av plundrande grodor. När du kommer ut ur vraket av duellområdet, ger du dig ut för att rädda dina kidnappade bröder och jaga inkräktarna tillbaka in i träsken. Eller, oftare, ta bort dem. Detta är naturen röd i tänder och klor. Även i svärd, spjut och armborst.

Jag har spelat en halvtimme åt gången, och det här är helt klart ett välarbetat action-RPG, med en omväxlande söt och ohygglig stil som överskuggar de uppenbara skulderna till Dark Souls och företaget. Stridssystemet förlitar sig på noggrant tidsinställda manövrar, exakt parering och undvikande rullningar, där ditt val av vapen i stor utsträckning avgör din taktik. Nivåerna sträcker sig från arenor med en skärm till överraskande rymliga fängelsehålor, till och med Metroid-stil.

Bland spelets litterära influenser finns Brian Jacques Redwall-böcker, som jag minns mest för deras beskrivningar av banketter i långa kapitel men som innehöll massor av yxmord mellan kurserna (i alla fall, Tails of Iron har båda ändarna täckt – en av hans saknade bröder är kock). De handritade bilderna är inspirerade av träblockstryck, även om de ljusare scenerna liknar målat glas. Nämnde jag att det är berättat av Geralt av Rivia?

-Edwin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *