Galaxy Z Flip 5:s täckskärm slår Motorolas på nästan alla sätt

By | August 2, 2023

Jag är en täckskärmskonverterare.

Våra första flip-style-telefoner med stora täckningsskärmar kom till USA (värt det, alla i Kina och Europa som har alternativ). Motorola Razr Plus var telefonen som förvandlade mig till en troende på täckskärmen – jag fann den användbar inte bara för att kontrollera information med en blick, utan också för att köra en handfull fullfjädrade appar som jag använder för enkla uppgifter.

Så jag ser särskilt fram emot att kolla in Samsungs syn på en stor täckningsskärm i Z Flip 5. Jag testar fortfarande telefonen, men även efter några dagar med Flip 5 är jag redo att förklara den som screen winner. skin – förutom när det gäller att köra hela applikationer.

Ur hårdvarusynpunkt är Razr Plus-skärmen bättre. Det är en smidig 144Hz-panel med 413 ppi, medan Flip 5 är en standard 60Hz-skärm med 306 ppi – en upplösningsskillnad som jag tydligt kan se när jag tittar på de två sida vid sida. Men när vi enbart talar om mjukvaruupplevelsen ligger Samsung långt framme.

Till att börja med finns det en visning alltid. Det finns också många fler sätt att anpassa din bakgrundsbild på ansiktsskärmen. Du kan använda ett foto och anpassa ditt filter och din ram. Välj om du vill visa batteriprocent och appikonaviseringar eller leva ett lugnare liv utan denna information. Motorolas alternativ är mycket mindre: välj din bakgrundsbild och om du vill ha genvägar till dina widgetpaneler eller inte, och det är allt.

Widgets är också mycket mer funktionella på Z Flip 5. Båda enheterna fyller ansiktsskärmens “paneler” med widgets som du kan svepa mellan dem, men Motorola använder dem i en mycket mer traditionell mening: de ger specifik information på ett ögonkast. . . Samsungs “widgets” är i grunden små appar. Till exempel kan Motorolas kalenderwidget visa en daglig schemavy med vissa händelsedetaljer eller hela månaden – inget däremellan. Samsungs standardvy erbjuder en kalender och ditt dagliga schema, och du kan trycka på händelser för att se alla detaljer.

Samsung har en verklig fördel här – det återvinner verkligen några av idéerna som finns i sina smartklockor – och det märks. Men trots dess nedslående widgets föredrar jag mycket hur Razr Plus hanterar att köra hela appar. Det finns en meny i de externa bildskärmsinställningarna där du kan tillåta alla appar på din telefon att köra på hemskärmen, och du kan välja om du vill att de ska gå över till den externa skärmen när du stänger telefonen medan du kör dem. Coolt och enkelt! Det är en annan historia på Flip 5.

Samsung begraver alternativet att köra appar på hemskärmen i Labs-delen av dess inställningsmeny, och när den väl har aktiverats finns det bara en handfull appar du kan välja mellan (i princip Google Maps och några meddelandeappar). För allt annat måste du ladda ner Good Lock från Galaxy App Store Det är en extra modul som heter MultiStar. Detta skapar Övrig appstartpanelen på startskärmen, utöver den som du redan har ställt in med Google Maps och meddelanden.

Appar är också lättare att använda på Razr Plus. Tangentbordet som dyker upp har ett beständigt inmatningsfält, så att du alltid kan se vad du skriver; Samsungs gör det inte. Som ett resultat kan du ibland missa inmatningsfältet i en app som Google Translate, där det försvinner bakom tangentbordet och andra UI-element. Lite tar andan ur dig när du försöker imponera på dina vänner med snabb översättning, men det exemplifierar också varför Samsung verkligen försöker dölja denna funktionalitet.

a:hover]:text-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black dark:[&>a:hover]:text-gray-bd dark:[&>a:hover]:shadow-underline-gray [&>a]:shadow-underline-gray-63 dark:[&>a]:text-gray-bd dark:[&>a]:shadow-underline-gray”>Foto av Allison Johnson / The Verge

Lika mycket som jag älskar att pressa dessa täckskärmar till det yttersta som en galen flip-telefon, är det rättvist att säga att de flesta som köper en Flip 5 eller Razr Plus inte vill köra en massa appar på frontpanelen. Så det är vettigt varför Samsung skulle lägga alternativet utom räckhåll för de flesta användare – och varför tangentbordet på skärmen inte byggdes med de flesta appar i åtanke. Vi hoppas att de här två företagen lånar några idéer från varandra och främjar bättre upplevelser av täckskärmen på nästa generation av flip-telefoner för oss alla – freaks eller inte.

Fotografi av Allison Johnson / The Verge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *