“Ballgate”: Ricky Ponting kräver utredning efter att England besegrat Australien för att få Ashes-lott

By | August 1, 2023

“Ballgate” och bristen på drickande efter matchen mellan de två lagen dominerade den australiensiska pressbevakningen efter Englands seger i det femte Ashes Test på The Oval.

Utbytet av bollen strax före regn avbröt spelet den fjärde dagen, när förstamännen David Warner och Usman Khawaja var väldefinierade, väckte mycket upprördhet bland australiska journalister och förståsigpåare.

Daily Telegraph i Australien beskrev bollbytet som “skamligt”, medan Peter Lalor i The Australian frågade om ett “fel” av domare hade kostat Australien seriesegern, och sa att förändringen “verkade förändra spelets gång” och hävdade att “det kostade besökarna dyrt”.

Och Sydney Morning Herald citerade den tidigare australiensiske kaptenen Ricky Ponting på Sky Sports, som beskrev det som “ett stort misstag som måste utredas”.

Han sa: “Den största oro jag har är den enorma skillnaden i skicket för bollen som valts för att ersätta den.

“Det finns inget sätt i världen att du kan titta på de två bollarna och på något sätt säga att de är jämförbara.

“Det är ett stort ögonblick i det här spelet, potentiellt ett stort ögonblick i testmatchen. Och något som jag tycker måste utredas.

“Jag ska räcka upp handen och säga att jag inte tvivlar på det [old] bollen skulle inte ha gjort så mycket som den gjorde i morse.

Men när han skrev i samma veva, hävdade Daniel Brettig att “ballgate” inte var skyldig till Australiens nederlag.

Han sa: “Det kan vara frestande att applicera en konspiratorisk lins på ersättningsbollen.

“Men den underliggande sanningen om The Oval, och faktiskt den andra halvan av denna Ashes-serie, är att Australien ofta har satt sig själva i positioner där de behövde utföra mirakel för att komma före i matchen.Australien har ofta placerat sig i positioner där de behövt göra mirakel för att ta sig före matchen.

Daniel Brettig

“Det kommer att vara en källa till betydande besvikelse att ett lag av mognad och till och med temperament inte har kunnat uppbåda en enda prestation som är tillräckligt bra för att vinna något av de tre senaste testerna.”

Både Sydney Morning Herald och Daily Telegraph rapporterade att de vanliga drinkarna efter serien inte ägde rum.

The Herald citerade en talesman för England som sa att det var ett “missförstånd” och att Australiens spelare hade lämnat planen när de blev inbjudna att gå med.

Rapporten sa att en talesman för det australiensiska laget avböjde att kommentera, men citerade källor nära laget som sa att de hade knackat på Englands omklädningsrumsdörr flera gånger och väntat i över en timme.

Englands kapten Ben Stokes twittrade att introduktioner till spelare och funktionärer efter det senaste testet tog för lång tid och de två lagen möttes senare på kvällen.

Australiern Gideon Haigh såg bortom dramatiken i femmatcherserien och uttryckte oro för formatets framtid, trots Englands kapten Ben Stokes påstående att det var “vad testcricket behöver”.

Samtidigt som han erkände att serien “innehöll klassiska matcher och oförgängliga spelpassager, särskilt från värdarna”, var Haigh kritisk till det sätt på vilket Ashes pressades in i en så kort period för att göra plats för kortare cricket.

Han skrev: “Det här var en Ashes-serie, inte en Ashes-sommar. Australien har inpassat sex tester på 54 dagar, England sex till 60. Australien spelar nu inte sitt nästa test förrän den 14 december, England deras nästa förrän den 25 januari.

“Timmar innan dagen började besegrade det ena laget det andra i Dallas, och avslutade två veckor med T20 finansierat huvudsakligen av indiskt kapital och huvudsakligen sponsrat av ett onlinespelföretag; idag spelar ett lag mot ett annat i Nottingham för att sparka igång The Hundred, som Englands Cricket Board i sinom tid kommer att försöka sälja till liknande företagsintressen.

”Länge leve askan! Länge leve testcricket! Detta kan vara det mest förhastade firandet av alla.”

Daily Telegraph kom också med några oroande nyheter för cricket, eftersom den sa att siffrorna för Australiens seger över Kanada i damernas världscup – som sammanföll med den första sessionen – uppvägde sista dagens drama på The Oval “med en marginal. enormt”.

Men Cricket Australias vd Nick Hockley gratulerade herrlaget till en framgångsrik turné.Vi är alla väldigt stolta över Pat Cummins och hans team för allt de har uppnått på sin turné i England.

Nick Hockley, vd för Cricket Australia

“Vi är alla väldigt stolta över Pat Cummins och hans team för allt de har uppnått på sin turné i England,” sa han.

“Skvadronen var fast besluten att återvända med VM-trofén och askan, och att uppnå båda målen under ofta svåra förhållanden mot motstånd i världsklass och inför extremt passionerade och ibland fientliga folkmassor är en kredit till alla spelare och supportpersonal .

“Jag skulle också vilja gratulera England, vars företagsamma spel bidrog till att göra den här serien minnesvärd, och särskilt den pensionerade snabbbollaren Stuart Broad, som har varit en formidabel motståndare och konkurrent i många år.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *