PS6 är dödsdömd och Sony vet det

By | July 31, 2023

En återgivning av ett fan som föreställer sig hur PS6 skulle se ut (Foto: Sony PlayStations)

En läsare ger sitt perspektiv på Activision Blizzard-förvärvet och varför han tycker att streaming var viktigare än Call Of Duty.

Vi har alla skickat mejl som vi inte menade, men jag tror att det från PlayStation-chefen Jim Ryan, som togs upp i rättegången för Activision Blizzards förvärv, kan vara ett av de dyraste misstagen genom tiderna. Jag föreställer mig att det var en av huvudorsakerna till att FTC, och genom förening Sony, förlorade målet, eftersom det medger att Sony visste att Microsoft inte hade för avsikt att göra Call Of Duty till en exklusiv.

“De tänker längre än så och de har pengarna att göra sådana här rörelser”, säger Ryan. “Jag är säker på att vi kommer att fortsätta att se COD på PlayStation i många år framöver.” Det är den första delen som jag tycker är intressant eftersom den anspelar på Microsofts bredare spelplan, som inte har något att göra med enskilda spel eller vad som än händer just nu.

Det finns inget sätt att veta exakt vad Ryan menade, men jag tror att det är ganska uppenbart att han syftade på vad Microsoft kommer att göra för nästa generation, eftersom de ganska mycket erkände, i rättsfallet, att de redan förlorat den här och att de måste bara försöka igen. på vanligt sätt kommer inte att fungera. Microsoft kommer att behöva göra något annorlunda nästa gång och Sony vet det, liksom CMA och alla andra. Det är vad hela Activision Blizzard-verksamheten handlar om.

CMA, de brittiska monopolutredarna, kritiseras hårt av vissa människor, men jag tror att de har varit väldigt förnuftiga genom det hela. De hade exakt samma bekymmer som EU och FTC, där EU snävt tillåter Microsoft att göra framsteg och FTC försökte och misslyckades med att stoppa dem. Vad alla tre var oroliga för är att även om det inte gör så stor skillnad just nu, så håller Microsoft på att bli kungen av spelströmning.

Streaming fungerar inte riktigt just nu eftersom bredband inte är särskilt tillförlitligt, men det kommer att ändras snart, inom de närmaste 10 åren, för de flesta områden utanför landsbygden. Vid den tidpunkten kommer Microsoft att få alla sina hårdvaru- och mjukvaruproblem åtgärdade – de kommer i princip att vänta på att bandbredden ska komma ikapp – och de kommer att ha mycket bra innehåll under tummen, på grund av alla företag de köpt. .

Tänk på att Call Of Duty bara är multiformat i 10 år, men Microsoft trampar i princip vatten tills dess, så de bryr sig inte. När nästa generation väl sätter igång och streaming börjar ta över kommer de att vara ostoppbara och Sony kommer inte att ha något svar. Inte för att de saknar innovation eller så, utan helt enkelt för att de inte har pengar att konkurrera.

Det var det som monopolutredarna var oroliga för och Microsoft vann bara för att man inte kan bevisa vad som kan hända i framtiden, på ett eller annat sätt. (Även om jag skulle säga att FTC:s advokater och argument sög hela tiden.)

Sony är lika medvetna om detta som alla andra och det är vad hela denna livetjänst handlar om. Jag vet inte varför de tror att detta är svaret på framtida problem men de försöker åtminstone något annat eftersom de uppenbarligen vet att PlayStation 6 aldrig kommer att fungera om det bara är PlayStation 5 men kraftfullare.

Uppriktigt sagt tror jag att PlayStation 6, som vi alla föreställer oss, är dömd innan den startar och att Sony förbereder sig för den eventualiteten. Kanske släpper de den ändå för den kommer troligtvis ut om ungefär fyra år innan streamingen tar över, men jag tror inte att den varar länge eller är särskilt framgångsrik.

Istället tror jag att framtiden för PlayStation-hårdvara inte är något som ser ut som PlayStation 5, utan snarare Project Q. Folk gör narr av det just nu eftersom det inte verkar tjäna något syfte, men tänk om streaming var en sak … det skulle vara den mest uppenbara och önskvärda formfaktorn du kan ha för en konsol.

PlayStation 6 kommer inte att hända eller så stängs det tyst av efter några år. Detta är framtiden för spel och vad Activision Blizzards förvärv verkligen betydde. Microsoft förlorade konsolkrigen som Sony spelade dem och nu ändrar de reglerna, och naturligtvis gör de det för att få övertaget…

Av Combi-läsare

Läsarresursen representerar inte nödvändigtvis GameCentrals eller Metros åsikter.

Du kan skicka in din egen läsresurs på 500–600 ord när som helst, som, om den används, kommer att publiceras i nästa lämpliga helgtid. Kontakta oss bara på gamecentral@metro.co.uk eller använd vår Skicka grejer sida så behöver du inte skicka ett e-postmeddelande.

MER: PS6 och nästa generations Xbox Series X2 lanseras 2028, säger Microsoft

MER: PS6-information kommer att undanhållas från Activision om Xbox-köpet går igenom, säger Sony

MER: PS5 Pro i produktion för möjlig utgåva 2024 – PS6 2028 eller senare säger källan

Följ Metro Gaming vidare Twitter och maila oss på gamecentral@metro.co.uk

För att enklare skicka inkorgsbrev och läsarresurser utan att behöva skicka ett e-postmeddelande, använd bara vår materialinlämningssida här.

För fler berättelser som den här, kolla in vår spelsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *