Jag betalade $18 för att sitta längst fram på planet och det är det bästa

By | July 31, 2023

Författaren reste med Scoot, världens näst bästa lågprisflygbolag.
Marielle Descalsota/Insider

  • Jag flög nyligen Scoot, världens näst bästa lågprisflygbolag.
  • Jag betalade en liten avgift på $18 för en plats längst fram på planet, och det kom med andra förmåner.
  • Att flyga med lågprisflygbolag behöver inte alltid vara en obekväm upplevelse.

Scoot är det näst bästa lågprisflygbolaget i världen, enligt flygrankningssajten Skytrax.

Ett Scoot-plan på Singapore Changi Airport.
Marielle Descalsota/Insider

Scoot är ett lågprisflygbolags dotterbolag till Singapore Airlines, det bästa flygbolaget i världen i år enligt Skytrax. Scoot har också ett rykte om sig att ge en pålitlig upplevelse för budgetresenärer. Det är ett av de flygbolag jag flyger mest efter att ha bott i Singapore i över 20 år.

Scoot flyger från Changi flygplats i Singapore till 67 destinationer inklusive Tyskland och Grekland. Jag reser regelbundet på flygbolagets kortare rutter, inklusive den timslånga flygningen från Singapore till Kuala Lumpur, Malaysia. När jag tog det här flyget i slutet av juni bestämde jag mig för att betala för en plats längst fram på planet – och det visade sig vara en av de mest bekväma flygningarna i mitt liv.

Jag betalade 175 Singaporedollar, eller cirka 130 dollar, för en enkelbiljett till Kuala Lumpur. Detta inkluderar en avgift på $18 för en plats längst fram på planet.

Att gå ombord på ett Scoot-flyg är en problemfri upplevelse.
Marielle Descalsota/Insider

Priserna för denna enkelriktade rutt varierar och kan vara så höga som $55,99, även om den dagen jag bokade var det en av de dyraste flygen som fanns. Som jämförelse, samma dag, kostade en enkelbiljett från Singapore till Kuala Lumpur cirka 55 USD på liknande lågprisflygbolag som det malaysiska flygbolaget AirAsia och Jetstar, ett dotterbolag till Qantas Airways.

När jag tidigare reste med Scooten från Vietnam i april blev jag tilldelad en plats på sista raden i planet. Upplevelsen var fruktansvärd och jag var fast besluten att aldrig mer känna mig så obekväm på ett flyg. För den här flygningen bestämde jag mig för att betala lite extra för att sitta på första raden på planet, i vad Scoot kallar “utdragbara säten”.

En av de största fördelarna med att välja ett säte i främre raden är att jag gick ombord först, vilket innebar att jag inte behövde kämpa för utrymme för att förvara min väska i soptunnan eller rusa över bron för att gå ombord. flygplanet.

Flyget till Kuala Lumpur var försenat med 20 minuter, men ombordstigningen var fortfarande en smidig upplevelse.

Sätena var inte de mest rymliga, men de var tillräckligt bekväma.
Marielle Descalsota/Insider

Scoot har generösa 10 kilo, eller 22 pund, handbagage, men jag bestämde mig för att kolla in min väska. Jag betalade cirka $25 för att kolla min väska så jag hade bara en ryggsäck ombord med mig. Jag kände mig så lätt och sorglös och det gjorde ombordstigningsupplevelsen ännu bättre.

Changi Airport utsågs till världens bästa flygplats i år av Skytrax och den levde verkligen upp till hypen. Att rensa säkerheten på Singapores flygplats gick snabbt och enkelt, och avgångsporten var rymlig, bekväm och tyst. Så den lilla förseningen störde mig inte.

Eftersom flyget var fullt var jag tacksam över att ha bokat en plats med gott om benutrymme.

Benutrymme på denna korta Scoot-flygning var gott.
Marielle Descalsota/Insider

När Scoot flög ett Airbus A320-plan den dagen var sätena små och trånga, med bara 28 tum benutrymme. Men mitt säte i främre raden mätte 34 tum benutrymme, vilket innebar att jag hade gott om utrymme att sträcka ut benen.

I dessa säten måste passagerarna förvara sina väskor på övervåningen, men jag höll min bärbara dator i hylsan framför mig för att den inte skulle krascha. Tjänsten på mina tidigare Scoot-flygningar har varit nästan felfri – och den här flygningen var inte annorlunda. Även utan att jag frågade hjälpte en flygvärdinna mig att lägga min ryggsäck i kupén, även om hon inte är skyldig att göra det.

Det fanns ingen måltidsservice under flygningen eftersom det bara är en timmes flygning, men maten jag har provat på andra Scoot-flygningar var tillräckligt välsmakande.

Matalternativ ombord på en Scoot-flygning.
Marielle Descalsota/Insider

Eftersom det var en mycket kort flygning fanns det ingen tid för kabinpersonalen att ta bort vagnarna och servera varma måltider. De som bokade mat fick vatten och lite tilltugg.

Eftersom jag har rest på Scoot på längre flygresor till platser som Sydkorea och Australien, har jag provat några av matställena ombord, inklusive Black Pepper Beef med Rice och Oriental Treasure Rice, som inkluderar stekt kyckling och korv med omrörning. stekt ris.. Även om dessa måltider bleknar i jämförelse med AirAsias läckra erbjudanden, är de fortfarande bättre än de flesta mat jag har ätit på andra lågprisflygbolag.

Jag tycker att måltiderna är lite dyra på SG$12, eller $9 styck, så jag skulle föreslå att du tar maten i din handbagage istället för att beställa maten ombord.

Bara 30 minuter in på flygningen meddelade piloten att vi snart skulle landa. Det bästa med att boka en plats är att kunna välja en fönsterplats med fantastisk utsikt.

Utsikten från ovan på väg till Kuala Lumpur.
Marielle Descalsota/Insider

När planet flög över halvön Malaysia såg jag slingrande floder, lummiga djungler och en flygvy över kluster av traditionella hem.

Den enda nackdelen med min plats var att jag var tvungen att ursäkta mig själv när jag använde badrummet, men tack vare det goda benutrymmet störde jag inte de andra passagerarna som satt bredvid mig.

Trots att flyget var ojämnt landade vi i Kuala Lumpur utan problem. Jag var en av de första som gick av och eftersom det fanns en flygbuss som förbinder planet med terminalen, behövde vi inte åka buss, till skillnad från vissa andra flyg jag åkte med lågprisflygbolag.

Sammantaget är det väl värt det att betala $18-avgiften för ett “förlängt säte” – och något jag planerar att göra när jag bokar med budgetflygbolag i framtiden.

Författaren i sin plats på första raden av planet.
Marielle Descalsota/Insider

Medan Scoot redan är ett stort flygbolag när det kommer till lågprisflyg över hela regionen, gör ett säte på främre raden flygupplevelsen ännu mer bekväm. Jag vill åtminstone inte sitta längst bak i planet, så jag betalar alltid lite extra för att välja min plats – även om den inte är på första raden.

Även om avgifter för val av stolar kan öka för personer som reser på flera flyg eller med stora familjer, tror jag att det är ett måste när det gäller lågprisflygbolag, särskilt för långdistansflyg. Att flyga lågprisflygbolag kan vara obehagligt, men det behöver inte alltid vara det – och små saker som var du sitter på ett flygplan gör stor skillnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *